Banka Slovenije za izmjenu pravila o gotovinskom poslovanju

Bez autora
Feb 08 2012

Vijeće Banke Slovenije slaže se da je pravilnik o provođenju zakona o poreznom postupku, koji je donosi dodatna ograničenja u gotovinskom poslovanju, otežao poslovanje gospodarskih subjekata u poslovanju i transakcijama s manjim iznosima, stoga predlaže njegovu izmjenu. Pravilnik je stupio na snagu 27. prosinca lani te je, između ostalog, onemogućio isplatu plaća u gotovini, a poduzećima dopustio međusobno poslovanje u gotovini u iznosu do 50 eura; ta je granica prethodno iznosila 420 eura. Ministarstvo financija obrazložilo je novi pravilnik kao mjeru za sprječavanje sive ekonomije i poreznih zloporaba.

Banka Slovenije za izmjenu pravila o gotovinskom poslovanjuVijeće Banke Slovenije slaže se da je pravilnik o provođenju zakona o poreznom postupku, koji je donosi dodatna ograničenja u gotovinskom poslovanju, otežao poslovanje gospodarskih subjekata u poslovanju i transakcijama s manjim iznosima, stoga predlaže njegovu izmjenu.

Pravilnik je stupio na snagu 27. prosinca lani te je, između ostalog, onemogućio isplatu plaća u gotovini, a poduzećima dopustio međusobno poslovanje u gotovini u iznosu do 50 eura; ta je granica prethodno iznosila 420 eura. Ministarstvo financija obrazložilo je novi pravilnik kao mjeru za sprječavanje sive ekonomije i poreznih zloporaba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik